Stralend zingen voor koren

De ‘zanggroep’  wil zich presenteren op een podium. Je hebt een jaar gewerkt voor het grote concert en nu wil je ook dat harde werken terugzien op het podium. Er wordt wat gemopperd door de groepsleden over “we staan er zo slap bij”. Dus wordt er gezocht naar iemand die de groep op juiste wijze kan laten stralen. Anderen krijgen daardoor wat kriebels “we gaan toch geen pasjes leren?”.

Ik ga voor het gehele pakket. In een workshop -stralend zingen- leer je jezelf weer iets beter uiten. Uitstraling is totaal iets anders dan pasjes. Uitstraling heeft te maken met interpretatie van tekst en muziek en wat daar bij hoort. Dus dictie: hoe spreek je het normaal uit? Wat moet je doen met lange noten? Hoe belangrijk zijn medeklinkers. Wat heeft de componist bedoeld? En wat heeft de arrangeur bedoeld.  Hoe ga je stralen bij een ‘zielig liedje’. Op de juiste intentie gezongen is de houding slechts een bijkomstigheid maar wel iets dat  het lied  kan verfijnen. Het geheel zal met veel humor en hard werken duidelijk worden aan iedereen. Geniet jij van wat je aan het doen bent, dan is dat te zien. En vind ik het, als publiek, fijn om naar te kijken.

Dus is de -stralend zingen- workshop eigenlijk een cursus in genieten. Genieten van jezelf, van de groep, van de tekst, van de muziek, van de medeklinker, van het arrangement, van de solist, van de blijde gezichten in de zaal, van de dirigent, van je moeder op de vierde rij. Met hard werken kun je jezelf veel eigen maken. Alle noten op de juiste plaats. En dan dat laatste belangrijke ingrediënt; Genieten is de sleutel tot een stralend optreden.

-stralend zingen- is een workshop op maat. De liedjes waar aan wordt gewerkt is door het koor en dirigent uitgekozen. Natuurlijk zijn er algemene tips.

Voor een dagdeel kost dit 265, euro incl. 6% BTW. Exclusief reiskosten.

Voor contact:
vocaljam@hotmail.com
06 20626091

Jet Pit Vocal Jam

Jet Pit
(ook is er mogelijkheid tot stemtraining volgens het Estill Voice Training Systeem)
Certified master teacher Estill Voice Training System